[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ga je dit jaar op vakantie met de auto? Of pak je toch het vliegtuig? In alle gevallen is het verstandig om goed voorbereid op vakantie te gaan. Hoe je dat aanpakt? Hieronder vijf handige tips![/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]
1. Loop de auto na
Op vakantie met de auto betekent een zware belasting voor je auto. Wisselende weersomstandigheden, vele kilometers en zware belasting. Het is daarom verstandig om je auto voor je op reis gaat helemaal goed na te lopen. Dit kun je bij een garage maar met de juiste tools kun je dit ook vrij eenvoudig zelf doen. Door middel van een toerentalmeter meet je de motor van je auto eenvoudig door, met een stethoscoop controleer je de auto op rare geluiden en onevenredige trillingen.
2. Neem niet teveel mee
Efficiënt inpakken, het blijft voor veel mensen toch een lastige opgave. Vliegtuigmaatschappijen hanteren maximale gewichten waaraan je bagage aan moet voldoen. Is je koffer of tas te zwaar dan kun je in de meeste gevallen flink bijbetalen. Om dit te voorkomen kun je het beste je bagage wegen voordat je richting het vliegveld gaat. Dit doe je onder andere met een weeghaak.
Maar ook als je met de auto op pad gaat, ligt het gevaar van overbelasting op de loer. De auto of caravan kan gemakkelijk uit balans raken wanneer het gewicht niet gelijkmatig is verdeeld. Kies daarom voor een auto- en caravanweegschaal. In een eerdere blogpost vertellen we je er alles over.
3. Let op wat je eet
Exotische landen betekenen vaak ook exotisch eten. Dat is natuurlijk heerlijk maar onze Nederlandse magen zijn vaak heel wat minder gewend dan de lokale bevolking in bijvoorbeeld Azië of Afrika. Hierdoor loop je grote kans op voedselvergiftiging wanneer je eten koopt bij kraampjes op straat. De iets betere restaurants hebben vaak een beter beleid en zijn altijd een veilige keuze. Ook norit en maagtabletten zijn een echt must-have op vakantie naar verre bestemmingen.
Wil je zeker weten dat het voedsel wat je eet ook van binnen goed gaar is? Neem dan een handzame voedselthermometer mee en voorkom nare verrassingen achteraf!
4. Houd de kosten in de gaten
In een vreemd land met vreemde valuta is het vaak niet helemaal duidelijk hoeveel je voor dat ontbijtje hebt betaald of dat je fooi evenredig is aan het totaalbedrag. Om dergelijke verwarringen te voorkomen kun je een omreken-app op je telefoon zetten. Zo ben je altijd op de hoogte van je uitgaven.
5. Denk aan het elektra!
Niet overal ter wereld hebben ze dezelfde stekkers en voltage als in Nederland. Sterker nog, de meeste landen hebben hun eigen stekkersysteem en voltages. Ga je bijvoorbeeld naar Engeland dan zal je je telefoonoplader niet zomaar kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk om reisstekkers mee te nemen. Dit zijn tussenstukken die de stroom omvormen zodat er geen kortsluiting ontstaan en verschillende stekkeruitgangen hebben. Zo beschik je in elk land over de juiste stekker en kun je zonder moeite je apparaten opladen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][vc_message]TIP! Ga je drie weken of langer op vakantie? Overweeg dan om in het land van bestemming een USB hub aan te schaffen. Deze bezit de juiste stekker en hier kun je meerdere apparaten op aansluiten met USB-kabels zoals je iPad of telefoons. Ook erg handig voor hotelkamers met weinig stopcontacten.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row]